Патриотичният лагер „Бащино огнище“ посрещна първите си гости

Патриотичният лагер „Бащино огнище" посрещна първите си гости.

Патриотичният лагер „Бащино огнище“ в Почивна база „Шумнатица“ посрещна първите си гости. Деца от от Кнежа, Етрополе и Самоков бяха посрещнати в необичайни класни стаи и прекараха ваканция в занимания, вдъхновени от славното минало на българите.

Децата се състезаваха в играта с 3D макети „Познавам ли моята България“, стреляха с лък, учиха се да разпъват патка, участваха в хайдушки игри и в много други състезания на открито за пъргавина, сръчност и съобразителност

Образователната програма, подготвена от екипа включваше беседи и видео-презентации за хайдутството и народно-освободителните борби. Под стряхата на почивната база, децата слушаха уроците по родолюбие, увлекателните разкази за хора, факти и събития, случили се назад във времето, за легендите и хайдушките подвизи, потопиха се в магията на отминали епохи, цветни български традиции и героични битки.

Специално внимание беше отделено на националните символи, като всеки от прекараните в лагера дни започваше с издигането на Националния трибагреник, под звуците на Химна на Република България.

One comment on “Патриотичният лагер „Бащино огнище“ посрещна първите си гости
  1. Venelin Marinov каза:

    Са2вас Е1в1а2вв2вав1яяя2вяаая12я1

Вашият коментар